קינואה עם אננס, שמן סומסום ואגוזי ברזיל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקינואה עם אננס, שמן סומסום ואגוזי ברזיל ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 1/2 כוס אננס משומר ללא תוספת סוכר
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 בצל קצוץ
- 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 1/4 כפית אבקת קארי
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות אגוזי ברזיל קצוצים
- מעט שמן סומסום
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה על פי ההוראות שמים
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במעט מלח
מצננים את הקינואה
חוצים את האננס וקוצצים לקוביות קטנות.
בווק או במחבת טפלון מזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום, האננס והאגוזים ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את, הקארי, הדבש והסויה ומערבבים היטב. מבשלים כשתי דקות ומוסיפים את הבזיליקום, מלח ופלפל. טועמים ומטבלים בחצי כפית שמן סומסום טהור
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
קישורים:מיה בן אפרים