אוסובוקו עגל בדבש לימוני, עלי רוזמרין ותפוח עץ
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
האוסובוקו בארץ מוכר לקהל הישראלי כתבשיל איטלקי. במתכון זה אני משלב טכניקה צרפתית עם אלמנטים של ראש השנה כמו למשל דבש ותפוחים.
מרכיבים
- קילו 800 גר' אוסובוקו עגל חתוך ל-6 פרוסות
- 1 כוס דבש
- חצי כוס מיץ לימון טרי
- 1 גבעול רוזמרין
- 1 ליטר ציר עגל מצומצם
- קמח לקימוח הבשר
- שמן לטיגון – מלח ופלפל שחור
- 2 תפוחי עץ גראנט סמית קלופים וחתוכים לשמניות
אופן ההכנה
מבשלים את הדבש בסיר בעל תחתית עבה במשך 3-5 דקות עד לקבלת גוון אגוז (לפני שניהיה קרמל) מוסיפים מיץ לימון ומבשלים תוך כדי עירבוב עד לקבלת מרקם אחיד מוסיפים את הציר והרוזמרין ומבשלים עוד 5 דקות.
ממליחים את הבשר ומקמחים ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד להשחמת הבשר מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים את הציר עם הדבש ומורידים את שאריות הקמח והמישקעים שנוצרו בתחתית הסיר טועמים ומטבלים במלח ופלפל מחזירים את הבשר לסיר ומכסים על להבה קטנה כשעתיים או עד שהבשר רך ומוסיפים את התפוחים כ-20 דקות לפני הסיום ומגישים.
תוספות שמוגשות עם המנה: פירה קוסקוס ו/או בורגול.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת "בוסטון פיש & גריל" - אילת
המתכון באדיבות
|
מסעדת בוסטון פיש אנד גריל
טיילת מלון הרויאל ביץ', החוף הצפוני, אילת
הצג טלפון
053-8094515
|