מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> אוסובוקו עגל בדבש לימוני, עלי רוזמרין ותפוח עץ

אוסובוקו עגל בדבש לימוני, עלי רוזמרין ותפוח עץ

אוסובוקו עגל בדבש לימוני, עלי רוזמרין ותפוח עץ

תיאור המתכון

האוסובוקו בארץ מוכר לקהל הישראלי כתבשיל איטלקי. במתכון זה אני משלב טכניקה צרפתית עם אלמנטים של ראש השנה כמו למשל דבש ותפוחים.

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את הדבש בסיר בעל תחתית עבה במשך 3-5 דקות עד לקבלת גוון אגוז (לפני שניהיה קרמל) מוסיפים מיץ לימון ומבשלים תוך כדי עירבוב עד לקבלת מרקם אחיד מוסיפים את הציר והרוזמרין ומבשלים עוד 5 דקות.
ממליחים את הבשר ומקמחים ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד להשחמת הבשר מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים את הציר עם הדבש ומורידים את שאריות הקמח והמישקעים שנוצרו בתחתית הסיר טועמים ומטבלים במלח ופלפל מחזירים את הבשר לסיר ומכסים על להבה קטנה כשעתיים או עד שהבשר רך ומוסיפים את התפוחים כ-20 דקות לפני הסיום ומגישים.
תוספות שמוגשות עם המנה: פירה קוסקוס ו/או בורגול.

הערות

המתכון באדיבות מסעדת "בוסטון פיש & גריל" - אילת

המתכון באדיבות
מסעדת בוסטון פיש אנד גריל טיילת מלון הרויאל ביץ', החוף הצפוני, אילת הצג טלפון