מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> ראש השנה: מוס שוקולד ודבש בתפוחים וגבינת עיזים

ראש השנה: מוס שוקולד ודבש בתפוחים וגבינת עיזים

ראש השנה: מוס שוקולד ודבש בתפוחים וגבינת עיזים

תיאור המתכון

מוס שוקולד עם טוויסט של דבש, תפוחים וגבינת עזים, מתאים לשולחן ראש השנה.

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר קטן.
ממיסים את הקקאו במים הרותחים ומוסיפים לסיר עם השוקולד. מחממים על אש נמוכה, עד שהשוקולד נמס, מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
מקציפים היטב את החלבונים עם קורט מלח וכף סוכר
מקציפים היטב את החלמונים עם הדבש ומוסיפים את הברנדי
מערבבים את החלמונים המוקצפים עם השוקולד, מקפלים עם קצף החלבונים.
מצננים כשעתיים במקרר

חומרים להכנת התפוחים:
3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לשישיות
1/2 כפית פרחי לבנדר
1 כוס יין לבן
2 כפות סוכר
להגשה: 1/2 גליל גבינת סנט מור עיזים
ההכנה:
בסיר מביאים את היין, הסוכר והלבנדר לרתיחה
מוסיפים את התפוחים, מבשלים כ- 4 דקות ומצננים היטב

אופן ההגשה:
מחלקים את המוס לגביעים, מעל מניחים 3 פלחי תפוחים ופרוסת גבינת עיזים.

הערות

המתכון באדיבות השף ניר צוק, מסעדת קורדליה

המתכון באדיבות
מסעדת קורדליה סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו הצג טלפון