ראש השנה: סקלופ בדבש, תפוחים ורימונים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סקלופ מזוגגים בדבש ארומטי על מצע של פירה תפוחים ורימונים עם פנציטה פריכה
מרכיבים
- 12 סקלופ רוטב טימין לימוני
- 2 ציפורן
- קורט קינמון
- קורט פלפל אנגלי טחון
- קורט מוסקט טחון
- קורט מלח
- קורט פלפל גרוס
- 6 כפות דש הדרים
- 6 יח' תפוחי עץ גרנד סמית
- 6 פרוסות בייקון
- צ'ייסר קלבדוס (ליקר תפוחים)
- 2 כפות סוכר
- 50 גר' חמאה
- 1/2 כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה
פירה תפוחי עץ ורימונים
קולפים את תפוחי העץ וחותכים לרבעים, ממיסים במחבת את מחצית כמות החמאה, מוסיפים את הקלבדוס, תבלינים (קינמון, אגוז, מוסקט, ציפורן ופלפל אנגלי), מאדים, מוסיפים 1/2 כוס מים ואת הסוכר, ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים, מסננים את הנוזלים לקערה ומנערים את התפוחים תוך כדי הוספה הדרגתית של הנוזלים שבקערה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
לאחר מכן, מוסיפים את הרימונים ומערבבים.
סקלופ
את הסקלופ ממליחים ומפלפלים, מרשתים אותם בעזרת סכין חדה בצורת שתי וערב (עושי חתך בעומק 2-3 מ''מ), מחממים במחבת מעט חמאה וצורבים את הסקלופ 1/2 דקה מכל צד תוך כדי מזיגה של הדבש + התימין הלימוני על הסקלופ עד לקבלת זיגוג (מידת צליה מומלצת – מדיום).
פנציטה פריכה
מטגנים על מחבת חמה את הבייקון עד פריכות.
בניית המנה
את הפירה מניחים במרכז צלחת שטוחה, על הפירה מניחים את הבייקון הפריך, מעל הבייקון מניחים 3 סקלום למנה ומזגגים מעט מרוטב הדבש מסביב למנה + מעט גרגרי רימון ומקשטים בענף תימין.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת דיניץ