מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > סקאלופ צרובים ופירה מעושן של תפוחי עץ בליווי רוטב פרמז'ן וסלט עשבים

סקאלופ צרובים ופירה מעושן של תפוחי עץ בליווי רוטב פרמז'ן וסלט עשבים

סקאלופ צרובים ופירה מעושן של תפוחי עץ בליווי רוטב פרמז'ן וסלט עשבים

תיאור המתכון

מנה ייחודית וטעימה המיועדת לאוהבי פירות הים ובה שילוב טעמים יוצא דופן. מומלץ!!!

מרכיבים

אופן ההכנה

משפדים את התפוחים על השיפודים בזוגות.
מחממים סיר בינוני ומרוקנים לתוכו את התיונים, מוסיפים ענף טימין, ענף רוזמרין
ומכסים את הסיר בנייר כסף עד לעישון העשבים והתה.
מניחים את השיפודים על הסיר ומכסים בנייר כסף, על הלהבה הקטנה ביותר,
למשך כ- 3 דקות.
לאחר עישון התפוחים, מורידים אותם מהשיפודים ומכניסים אותם לסיר עם החלב
שיכסה אותם עד הסוף, ביחד עם השום והטימין עד להתרככות.
מוציאים את התפוחים מהחלב וטוחנים בבלנדר ביחד עם השום, הבצל המאודה וקצת מהחלב.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
ניתן לאזן בקורט סוכר חום (תלוי בחמיצות התפוחים).
הוראות הכנה לרוטב:
מאדים בכפית חמאה את הבצל והפיטריות עם קורט מלח על אש נמוכה עד ל''הזעה'',
מוסיפים את היין הלבן ומרכזים נוזלים עד לכדי 10% מהנוזל, מוסיפים את ציר הירקות
ומרכזים בחצי, מוסיפים את ענף הרוזמרין והשמנת ומרכזים בחצי, מוסיפים את הפרמז'ן
וטורפים במטרפה עד להתפרקות ומורידים מהאש.
טיפ: אם פעולת הטריפה לא תבוצע היטב, משקעי הפרמז'ן ישרפו.
הוראות הכנה לסלט:
מכניסים את כל מרכיבי הוינגרט לצנצנת ומשקשקים עד להתפרקות המרכיבים
ויצירת אמולסיה.

לפני ההגשה:
מערבבים את סלט עם הוינגרט רימונים

הערות

המתכון באדיבות מסעדת מרתה

המתכון באדיבות
מסעדת מרתה אבן גבירול 26, תל אביב הצג טלפון