מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סשימי דג וסלט קינואה

סשימי דג וסלט קינואה

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסשימי דג וסלט קינואה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הקינואה:
את כל המרכיבים מכניסים לסיר בינוני מביאים לרתיחה ומערבבים
מכסים את הסיר עם נייר כסף ומבשלים לעוד 15 דקות על אש נמוכה
משאירים את הסיר מכוסה ל- 10 דקות נוספות ומיד לאחר מכן מוציאים את הקינואה על מגש לקירור
מוציאים את הגזר, הבצל והעשבים איתם בושלה הקינואה

הכנת הפלפלים:
1. מושחים את הפלפלים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 עד להשחמה והתרככות
2. להעביר לכלי אטום לחצי שעה
3 מקלפים את הפלפלים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות קטנות ומכניסים למישרה לחצי שעה.
הכנת המישרה: מערבבים את כל החומרים עד להמסת הסוכר והמלח.

חומרים לסשימי
300 גרם פילה דג ים נקי מעצמות (כדוגמת: אינטיאס/טונה/טרחון/לוקוס)
הכנת הסשימי: לפרוס לפרוסות דקות ולשטח כמניפה

חומרים לסלט:
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף גדושה בזילקום קצוץ
1 כף נענע קצוצה
1 כף מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לבן גרוס לפי טעם
קורט סוכר חום
קורט מלח ים אטלנטי

הכנת הסלט:
מערבבים את הקינואה עם כל מרכיבי התיבול לסלט ומוסיפים את קוביות הפלפלים ביחס של 5 כפות קינואה לכף פלפלים

הגשה:
מניחים את פילה הדג על צלחת בצורת מניפה ומושחים בשמן זית, מטפטפים מעט לימון סחוט ומלח דק, לצד הדג מניחים 4 כפות של סלט קינואה מתובל ובוזקים מעל מלח גם וויניגט רימונים.

הערות

המתכון באדיבות מסעדת מרתה

המתכון באדיבות
מסעדת מרתה אבן גבירול 26, תל אביב הצג טלפון