סשימי דג וסלט קינואה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסשימי דג וסלט קינואה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לקינואה:
- 500 מ''ל קינואה
- 800 מ''ל מים
- חצי גזר בינוני קלוף
- בצל קטן קלוף
- צרור קטן של טימין ופטרוזיליה
- חצי כפית שטוחה של מלח דק
- חומרים לפלפלים הקלויים:
- 2 פלפלים אדומים בינוניים
- 2 פלפלים כתומים בינוניים
- 200 מ''ל שמן זית
- 40 מ''ל חומץ בן יין אדום
- שן שום פרוסה
- 10 עלי אורגנו / זעתר
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית סוכר
אופן ההכנה
הכנת הקינואה:
את כל המרכיבים מכניסים לסיר בינוני מביאים לרתיחה ומערבבים
מכסים את הסיר עם נייר כסף ומבשלים לעוד 15 דקות על אש נמוכה
משאירים את הסיר מכוסה ל- 10 דקות נוספות ומיד לאחר מכן מוציאים את הקינואה על מגש לקירור
מוציאים את הגזר, הבצל והעשבים איתם בושלה הקינואה
הכנת הפלפלים:
1. מושחים את הפלפלים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 עד להשחמה והתרככות
2. להעביר לכלי אטום לחצי שעה
3 מקלפים את הפלפלים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות קטנות ומכניסים למישרה לחצי שעה.
הכנת המישרה: מערבבים את כל החומרים עד להמסת הסוכר והמלח.
חומרים לסשימי
300 גרם פילה דג ים נקי מעצמות (כדוגמת: אינטיאס/טונה/טרחון/לוקוס)
הכנת הסשימי: לפרוס לפרוסות דקות ולשטח כמניפה
חומרים לסלט:
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף גדושה בזילקום קצוץ
1 כף נענע קצוצה
1 כף מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לבן גרוס לפי טעם
קורט סוכר חום
קורט מלח ים אטלנטי
הכנת הסלט:
מערבבים את הקינואה עם כל מרכיבי התיבול לסלט ומוסיפים את קוביות הפלפלים ביחס של 5 כפות קינואה לכף פלפלים
הגשה:
מניחים את פילה הדג על צלחת בצורת מניפה ומושחים בשמן זית, מטפטפים מעט לימון סחוט ומלח דק, לצד הדג מניחים 4 כפות של סלט קינואה מתובל ובוזקים מעל מלח גם וויניגט רימונים.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת מרתה
המתכון באדיבות
|
מסעדת מרתה
אבן גבירול 26, תל אביב
הצג טלפון
03-6966843
|