פטריית פורטובלו ממולאת בקינואה, כרישה וסלמון טרי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פטריית פורטובלו ממולאת בקינואה, כרישה וסלמון טרי-
מתכון מיוחד באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
מרכיבים
- כוס קינואה
- 2 כרישות גדולות
- 4 פטריות פוטובלו טרייות אפויות בתנור
- 200 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות או משומר
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- כפית שום כתוש
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מבשלים את הקינואה בסיר מכוסה עם שתי כוסות מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. בתום הבישול מניחים מגבת בין המכסה לסיר במשך 10 דקות.
2. בינתיים מחממים מחבת, פורסים את הכרישה וזורקים למחבת החם, את קוביות הסלמון זורקים כשהכרישה השחימה מעט, מוסיפים את הבזיליקום, השום והפלפל.
3. להוסיף את הקינואה למחבת ולקרר. להוסיף תבלינים ולהגיש מעל הפטרייה החמה. הקלויים
קישורים:מיה בן אפרים