בולאס דה פוג'ו = כדורי עוף בציפוי שומשום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כדורי עוף בציפוי סומסום שחור ולבן בתוספת סלסת עגבניות וכוסברה
מרכיבים
- 1/2 קילו עוף (פרגית) קצוץ גס
- 75 גר' בצל מאודה
- כפית שום קצוץ
- חצי כפית גרמסלה
- 15 ג' מלח
- 1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ
- 10 גר' כוסברה טרייה קצוצה
- 4 כפות שומשום לבן
- 2 כפות שומשום שחור
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים, לקרר כשעתיים, לגלגל לכדורים קטנים ולצפות בשומשום. לטגן 3-4 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
הרכיבים לסלסת עגבניות
2 עגבניות אדומות קשות
1/2 בצל סגול
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
שמן זית
מיץ לימון
אופן ההכנה:
לחרוץ את פני העגבניות בצורת איקס ולחלוט אותן במים רותחים 20 שניות. להוציא את העגבניות למי קרח ולקלוף אותן.
לחתוך את העגבניות לרבעים, לרוקן את התוכן, ולחתוך לקוביות קטנות.
להוסיף לעגבניות את הבצל הסגול חתוך לקוביות והכוסברה, לתבל במלח פלפל, שמן זית ומיץ לימון לפי טעם.
הגשה:
לסדר על צלחת שטוחה את סלסת העגבניות ולהניח מעל את הכדורים. ניתן לקשט בקיסמי חטיפים.
הערות
המתכון באדיבות השף שלומי בבילה מ-AGOL – טאפס בר