אגסים, גבינת רוביולה ושפק
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאגסים, גבינת רוביולה ושפק ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 אגסים אדומים גדולים, קלופים, מגולענים וחתוכים לפרוסות
- 150 גרם גבינת רוביולה מיובאת, או גבינת חלב בקר שמנה, או גבינת עיזים לבנה מסוג פרומעז
- 125 גר' פרוסות שפק (בשר חזיר מעושן, שמן)
- 2 עגבניות צהובות (אפשר גם עגבניות רגילות)
- כפית אחת של חרדל עם דבש (או חצי כפית חרדל וחצי כפית דבש)
אופן ההכנה
צולים את פרוסות האגסים בגריל משני צידיהן, עד שהן מתחילות להשחים מעט.
מסדרים את פרוסות האגסים על צלחת בצורת פרח.
מניחים משולש גבינת רוביולה, או עיגולי פרומעז ומעליהם פרוסות שפק.
שופכים מעל את הרוטב
לרוטב:
משרים את העגבניות במים רותחים למשך 30 שניות.
מוציאים את העגבניות מן המים וקולפים אותן.
מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר ומפעילים למשך מספר שניות.
מוסיפים מלח ופלפל, מנערים היטב לפני השימוש.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו