פילה דניס עם סלט עדשים חם
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עמית דונסקוי לחברת "סנפרוסט"
צילום: כפיר חרבי
מרכיבים
- 6 פילטים של דניס
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים טרופות עם מלח ופלפל
- 1 כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
- לסלט העדשים:
- 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט (800 גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
- מלח, פלפל שחור גרוס, כמון
- 1 כף מיץ מלימון טרי
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה
1. מבשלים את העדשים לפי ההוראות שעל אריזה ומסננים.
2. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את העדשים המלח והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות, מוסיפים את הלימון ועשבי התיבול, מסירים מהלהבה ומניחים בצד.
4. ציפוי הדגים: מקמחים את הפילטים, טובלים בביצים הטרופות, מצפים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
להרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת את סלט העדשים ומעליו את הדג.
אפשר לאכול את הסלט חם או קר.