סופלה כרובית
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: הכנה: 20 דקות, אפייה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עמית דונסקוי לחברת "סנפרוסט"
צילום: כפיר חרבי
מרכיבים
- 2/3 חבילת כרובית מוקפאת סנפרוסט
- 5 ביצים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
- 100 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של תנובה מגוררת
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 1/2 כוס קמח תופח
- 2 שיני שום, קצוצות
- מלח, פלפל שחור
- 6 ספלים או תבניות אישיות חסינות חום
אופן ההכנה
1. מבשלים את הכרובית במים כ-10 דקות ומסננים.
2. מערבבים בקערה את הביצים, השמנות, הגבינות, השום, התבלינים והקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים את הספלים, מניחים בכל ספל כמה פרחי כרובית, יוצקים מעל את הבלילה ואופים בתנור שחומם ל-˚180 כ-30 דקות עד הזהבה.