פטריות שמפיניון בתחמיץ
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפטריות שמפיניון בתחמיץ ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 ק"ג פטריות שמפיניון, טריות, שלמות
- כוס ורבע חומץ בן יין, לבן
- 2 כפיות פלפלים שחורים, לא גרוסים
- 4 שיני שום, חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה
שמים במחבת גדולה את המים, החומץ, הפלפלים, החרדל, עלי הדפנה והמלח ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-8-10 דקות.
מוציאים את הפטריות מהנוזלים ומניחים במסננת.
מוציאים את הפטריות מהמסננת ומניחים אותן על נייר סופג עד שכל המים נספגים.
לוקחים צנצנצת בינונית בעלת מכסה הרמטי ושופכים לתוכה מים רותחים.
שופכים את המים ושמים את הצנצנת בתנור חם עד שהיא מתייבשת.
ממלאים את הצנצנת בתערובת הפטריות והתבלינים, מוסיפים את פרוסות השום ומכסים בשמן זית עד שכל הפטריות מכוסות בשמן.
מניחים במקרר למשך 5 ימים לפני ההגשה.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו