פירות ים ברוטב לימון ופלפל חריף
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפירות ים ברוטב לימון ופלפל חריף ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 ק"ג פירות ים מעורבים, רצוי טריים
- 1 גבעול סלרי אמריקאי, חתוך לפרוסות דקות
- 3-4 פלפלוני קיינה, קצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח.
2. כאשר המים רותחים, מכניסים פנימה את פירות הים ומבשלים כדקה אחת.
3. מוציאים את פירות הים מהסיר ומניחים אותם בקערה מלאה מי קרח.
4. מכינים רוטב ממיץ לימון, שמן זית, סלרי וגזר ומוסיפים את הגזר המרוסק.
5. מוסיפים לרוטב את פירות הים המבושלים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, כדי שכל הטעמים ייספגו.
מגישים עם פטרוזיליה מפוזרת מעל.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו