Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> חצילים עם פרמזן, מוצרלה ופרושוטו
גליאנו פירנצה בגליל

חצילים עם פרמזן, מוצרלה ופרושוטו

חצילים עם פרמזן, מוצרלה ופרושוטו

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחצילים עם פרמזן, מוצרלה ופרושוטו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מרסקים את העגבניות במעבד מזון, מוסיפים אליהן את השום הקצוץ ואת שמן הזית, מתבלים במלח ומניחים בצד.

טורפים היטב את הביצים. מוסיפים לביצים הטרופות את גבינת הפרמזן המגוררת ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים במלח ובפלפל.

שמים את הקמח בצלחת שטוחה וטובלים בתוכו את פרוסות החצילים. את החצילים המקומחים טובלים בתערובת הביצים והפרמזן.

מטגנים את החצילים בשמן חם עד שהם משחימים מעט. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

בתבנית קטנה חסינת אש מניחים שכבה של פרוסות חצילים, מפזרים עליהם שליש מכמות המוצרלה. שופכים מעל כשליש מכמות העגבניות המרוסקות. מניחים על העגבניות את פרוסות הפרושוטו. מניחים שכבת חצילים נוספת ועליה שוב עגבניות מרוסקות, מוצרלה ופרושוטו. סה”כ שלוש שכבות.

מכניסים לתנור בחום גבוה למשך כ-20 דקות.




כדי למנוע מהחצילים לספוג שמן בזמן הטיגון, רצוי לפזר על פרוסות החציל מלח בישול גס ולהניחן בצד למשך כשעה. לאחר מכן מנגבים היטב את המלח, מייבשים את החצילים ומטגנים.

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו
אירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין