עוף מחמאר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". לנו יש 'עוף בתנור' ולדרוזים 'עוף מחמאר' - עוף צלוי ומתובל עם שפע בצל ותבלינים. הולך מצוין עם
במיה ברוטב עגבניות בלאדי ו/או מג'דרה גלילית.
מרכיבים
- 8 כרעי עוף
- 240 מ"ל (1 כוס) ציר עוף או מים
- מלח
- למשרה
- 10 בצלים
- 5 גמבות אדומות
- 120 מ"ל ) כוס( שמן זית
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית כמון טחון
- חצי כפית מלח
- להגשה
- חופן עלי פטרוזילה קצוצים
אופן ההכנה
1. מכינים את המשרה. קוצצים דק-דק את הבצלים והגמבות, במעבד מזון או בסכין, מעבירים לתבנית,
מוסיפים את נתחי העוף, השמן והתבלינים ומערבבים.
2. מחממים תנור ל 180- מעלות.
3. יוצקים לתבנית עם העוף כוס ציר עוף או מים. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום לאיטום
מוחלט.
4. אופים 40 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים פתוח כ 10- דקות נוספות, עד לקבלת כרעיים במעטה
שחום ופריך.
לפני ההגשה
מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.