מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > טונה פריכה ברוטב טריאקי

טונה פריכה ברוטב טריאקי

טונה פריכה ברוטב טריאקי

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". מנה המשלבת בחוכמה בין ניגודי טעמים ומרקמים היוצרים קסם. את המיסו, הסאקי והמירין קונים במכולות סיניות ואת זרעי הפשתן בבתי טבע.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את המשרה. מביאים את החומרים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל נוזל
אחיד. מכבים את האש ומקררים לחלוטין.
2. משרים את הדג במשרה ומשהים במקרר למשך שעתיים.
3. מכינים את הרוטב. מכינים במחבת קרמל מהסוכר, מוסיפים את הצ'ילי, הגרניום והיין ומצמצמים
לחצי. מוסיפים את החומץ, המים והסויה. מביאים לרתיחה ומצמצמים. אם צריך מסמיכים את המרקם
בעזרת כף קורנפלור מהולה ב 3- כפות מים.
4. לפני ההגשה. מניחים כל נתח של טונה על אצה ועוטפים כמו סיגר. מרטיבים גם את הצד החיצוני
של האצה במשרה.
5. מערבבים את פירורי הלחם עם זרעי הפשתן והשומשום. מצפים בתערובת את נתחי הטונה העטופים
באצה.
6. מחממים את השמן במחבת ומטגנים כ 2- דקות מכל צד או עד לפריכות.
להגשה
פורסים את הטונה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים בצורת רעפים. יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.
מומלץ לצד אורז.