טונה פריכה ברוטב טריאקי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". מנה המשלבת בחוכמה בין ניגודי טעמים ומרקמים היוצרים קסם. את המיסו, הסאקי והמירין קונים במכולות סיניות ואת זרעי הפשתן בבתי טבע.
מרכיבים
- נתחי פילה טונה ללא עור (160 גרם כל נתח)
- 4 דפי אצת נורי (כמו של סושי)*
- 240 מ"ל (1 כוס) שמן תירס או קנולה לטיגון
- למשרה
- 2 כפות מיסו לבן*
- 1 כף מירין*
- 1 כף סאקי*
- 1 כף סירופ מייפל
- 2 כפות מים
- מעט פלפל שאטה יבש גרוס
- לציפוי הפריך
- 120 גרם (1 כוס) פאנקו (פירורי לחם יפאנים)*
- 140 גרם (1 כוס) זרעי פשתן
- 100 גרם (1 כוס) שקדים גרוסים
- 1 כף זרעי שומשום
- לרוטב
- 3 כפות סוכר
- קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס
- 4 עלי גרניום
- 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן יבש
- 2 כפות מירין*
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות מים
- 6 כפות רוטב סויה
- 1 כף קורנפלור מהולה ב 3-2- כפות מים
- *להשיג במכולות סיניות ובמעדניות
אופן ההכנה
1. מכינים את המשרה. מביאים את החומרים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל נוזל
אחיד. מכבים את האש ומקררים לחלוטין.
2. משרים את הדג במשרה ומשהים במקרר למשך שעתיים.
3. מכינים את הרוטב. מכינים במחבת קרמל מהסוכר, מוסיפים את הצ'ילי, הגרניום והיין ומצמצמים
לחצי. מוסיפים את החומץ, המים והסויה. מביאים לרתיחה ומצמצמים. אם צריך מסמיכים את המרקם
בעזרת כף קורנפלור מהולה ב 3- כפות מים.
4. לפני ההגשה. מניחים כל נתח של טונה על אצה ועוטפים כמו סיגר. מרטיבים גם את הצד החיצוני
של האצה במשרה.
5. מערבבים את פירורי הלחם עם זרעי הפשתן והשומשום. מצפים בתערובת את נתחי הטונה העטופים
באצה.
6. מחממים את השמן במחבת ומטגנים כ 2- דקות מכל צד או עד לפריכות.
להגשה
פורסים את הטונה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים בצורת רעפים. יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.
מומלץ לצד אורז.