ריבוליטה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
זהו מרק טוסקאני מקובל שפירוש שמו הוא בישול מחדש. במקור, נהוג להשתמש בו בכל מיני שאריות של מאכלים מיום האתמול.
מרכיבים
- 2 ספלים שעועית יבשה גדולה, משומרת, ללא רוטב. (אם לא משיגים שעועית כזאת, משרים שעועית יבשה במשך 8 שעות ומבשלים אחר כך במשך שעה, עד שהשעועית מתרככת)
- 4 פרוסות שפק או בייקון מעושן, חתוך לרצועות
- 5 עלי מנגולד, ללא החלקים הקשים, קצוצים
- 12 פרוסות לחם כפרי, מסוג צ'יאבטה, חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
במעבד מזון יוצרים עיסה חלקה מכוס אחת של השעועית וספל אחד של מים.
במחבת גדולה מטגנים את הבייקון. מוסיפים את הרוזמרין, הבצל והשום, הגזרים והסלרי ומבשלים כעשר דקות, עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את הכרוב, המנגולד המלח והפלפל ומבשלים עד שהכרוב מתרכך. (3 עד 4 דקות).
מוסיפים את העגבניות ואת שארית המים ומבשלים את הכל 15 דקות נוספות.
בזמן הבישול, שמים את קוביות הלחם בתבנית אפיה ואופים אותם עד שהן הופכות לטוסטים זהובים.
מוסיפים למרק את קוביות הלחם ואת שארית השעועית היבשה. מגדילים את האש ומבשלים עד שהשעועית מתרככת. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
יש הטוענים שכף שמוכנסת למרק ריבוליטה, צריכה להישאר זקופה ולא ליפול
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו