חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
כמה טיפ להשאיר?


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> מחמצת שאור

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

מחמצת שאור

  • רמת מיומנות: קל

מרכיבים

  • 100 גרם קמח לבן, רצוי קמח קשה מס' 2 של שטיבל
  • 1 כוס מים פושרים
  • קורט שמרים (במקרה הצורך)

מחמצת שאור
אופן ההכנה

מערבבים את הקמח ואת המים, מניחים בקערה ומכסים עם בד מוסלין (בד חיתול).

מניחים לעמוד במשך יומיים עד 4 ימים עד שהעיסה מתחילה לבעבע. במקרה שהדבר לא קורה, מוסיפים לעיסה 1/4 כפית שמרים יבשים וממתינים כ-24 שעות.

כאשר העיסה מבעבעת, מוסיפים לה 100 גרם קמח ו-1/2 כוס מים וממתינים 24 שעות נוספות.

שופכים חצי מכמות העיסה ומוסיפים שוב מים וקמח. ממשיכים כך במשך שבוע ימים.

אחרי שבוע מאחסנים את העיסה בצנצנת במקרר וחוזרים על תהליך החידוש אחת לשבוע.

השאור מוכן לשימוש.

כשרוצים להכין לחם מוציאים את השאור מהמקרר, נותנים לו לחזור לטמפרטורת החדר, מוסיפים שוב קמח ומים וממתינים כ-5 שעות.

להכנת הלחם משתמשים בכוס אחת מן העיסה לכל קילו אחד של קמח.

*חשוב: את השאור יש לשמור בכלי זכוכית או פלסטיק ולא במתכת.

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


מתאים להכנה עם ילדים
צמחוני
כשר

קישורים:
ג'אקומו



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏