מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לחם עשבי תיבול

לחם עשבי תיבול

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם עשבי תיבול ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מעט את החלב וממיסים בו את השמרים, מוסיפים את המלח והסוכר ומניחים לעמוד כ-10 דקות.

יוצרים מהקמח כעין גבעה עם גומה בראשה.

שופכים בגומה את השמרים המומסים ולשים את העיסה בידיים מקומחות עד ליצירת כדור בצק.

מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.

תולשים את עלי התבלין מהגבעולים, שוטפים היטב ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מהנוזלים.

מכניסים את עלי התבלינים למעבד מזון וקוצצים אותם דק.

טורפים את הביצים, מוסיפים להן את החמאה והתבלינים ומערבבים היטב.

את הבצק שתפח בינתיים מניחים בקערה, מוסיפים את הביצים והתבלינים ולשים את הבצק שנית עד שהוא הופך לרך וגמיש. (בעת הצורך ניתן להוסיף מעט חלב פושר).

מניחים את הבצק בתבנית אפיה מאורכת המתאימה לאפיית לחמים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות במשך 35 דקות.

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו