לחם ירקות בסגנון פוליה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם ירקות בסגנון פוליה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- עלי בצק פיצה בקוטר 25 ס''מ
- 2 בצלים יבשים, חתוכים לפרוסות
- 6 עגבניות שרי בינוניות, חצויות
- 4-3 פילטים אנשובי משומרים במלח
- שאריות של ירקות מבושלים מכל סוג שהוא (אם נשארו כאלה במקרר)
אופן ההכנה
משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 20 ס''מ ומניחים בה אחד מעלי הבצק.
מורחים את העלה היטב בשמן זית.
מאדים את הבצל והשום במעט שמן. כאשר הם מתרככים, מוסיפים את שאר הירקות והאנשובי וממשיכים לאדות במשך כ-ק דקות.
מסלקים את מרבית הנוזלים ומניחים את הירקות המבושלים על עלה הבצק.
מוסיפים את הגבינות, מכסים בעלה בצק נוסף ומהדקים היטב את קצות שני העלים.
מורחים את העלה בשמן זית, מחוררים בכמה מקומות במזלג ואופים בתנור בחום גבוה במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:ג'אקומו