מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גריסיני עם מרווה

גריסיני עם מרווה

תיאור המתכון

מתאימים להגשה לשולחן ביחד עם מנות האנטיפסטי והלחם הכפרי.

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערה בינונית שמים את המים הפושרים ואת השמרים הטריים ומניחים לתפוח במשך כחמש דקות. במקרה של שמרים יבשים מדלגים על תהליך ההתפחה.

בקערה גדולה מערבבים בכף עץ 3 וחצי כוסות קמח, מלח ומרווה.

מוסיפים את תערובת השמרים והשמן ומערבבים היטב. אם משתמשים בשמרים יבשים, מוסיפים את השמרים, בוחשים היטב ולאחר מכן מוסיפים את המים והשמן.

לשים את החומרים בידיים עד שמתקבל בצק מוצק ואחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.

שמים את הבצק בקערה, מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים במשך שעה אחת.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. לוקחים אחד מהחלקים (את השאר מקפידים לשמור מכוסים בפלסטיק) ומחלקים אותו ל-18 חלקים. על משטח מקומח מעבדים כל אחד מן החלקים ויוצרים מעין "חבל" באורך של כ-25 ס"מ.

מניחים את ה"חבלים" על נייר אפייה בתבנית אפייה.

אופים עד שמשחים (כ-10 דקות). מוציאים מהתנור וממשיכים עם שאר הבצק.

את הגריסיני המוכנים אפשר לשמור בכלי אטום במשך כשבועיים

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו

תגובות

  1. כמה קמח???? איציק א. (21/01/2011 01:40:00)
    במרכיבי המתכון רשום : 1 ק''ג קמח
    ואילו בהוראות ההכנה כתוב : 3 וחצי כוסות .
    מה נכון????