''קעריות'' חצילים ממולאות בבשר טחון
- מתאים ל: 18 מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון לחצילים ממולאים בשר, נשלח לנו ע"י הגולש איתן לנצ'נר
מרכיבים
- 6 חצילים בינוניים/קטנים (שאורך החציל יהיה סביב 15-20 ס''מ)
- 1 ק''ג בשר טחון (יכול להיות בשר בקר רזה או הודו או עוף)
- 2 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים מהמים
- 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
- מיץ סחוט משני לימונים טריים
- 500 גר' טחינה גולמית (אני משתמש בטחינה משומשום מלא שטעמה מאוד עשיר)
- 6 עגבניות בשלות מגורדות ולתוכן לכתוש 6 שיני שום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לחמם סיר GCC ריק על להבה בינונית 4-5 דקות כאשר המכסה פתוח
לבדוק עם טיפת מים שהתחתית אגרה מספיק חום
להניח את הבצלים הקצוצים בתחתית הסיר לסגור מכסה ולבדוק שהשחימו מעט.
להוסיף את הבשר הטחון, לערבב היטב עם הבצל לסגור מכסה ולטגן כ-10 דקות
בזמן טיגון הבשר להכין את החצילים כמפורט להלן:
לחתוך כל חציל ל-3 גלילים שווים(לא לקלוף את החצילים)
עם כף מתאימה לרוקן את בשר החציל כך שתיווצר ''קערית'' שתקלוט את המילוי בהמשך
את לב החציל שהוצאנו עם הכף לקצוץ ולשמור
בתום 10 דקות טיגון הבשר להקטין את עוצמת הלהבה
להוסיף לסיר את החצילים הקצוצים,תפוחי האדמה המגורדים,הבצל הירוק,השמיר,
אגוז המוסקט,מיץ מלימון אחד ומלח ופלפל , לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד כ-20 דקות.
בינתיים את ''קעריות'' החצילים לסדר במשטח עבודה לצורך המילוי:
להמליח ולפלפל את פנים ה''קעריות''
עם מכחול למרוח את מיץ הלימון השני בפנים ה''קעריות''
בעזרת כף ''לרפד'' את פנים ה''קעריות'' במנה נדיבה של טחינה גולמית
כאשר הבשר הטחון - המילוי מוכן - למלא את ''קעריות'' החצילים.
בעזרת הכף למזוג טחינה גולמית על המילוי למעלה.
למזוג את העגבניות המגורדות לתוך הסיר,להכניס את ''קעריות'' החצילים לסיר לסגור מכסה ולבשל עוד 20 דקות - לבדוק שה''קעריות'' רכות לאכילה.
בתיאבון!
קישורים:ממטבחו של איתן