פיאצה רוסטיקו
חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםחיפה והקריות
הסקר שבועי
גשם ראשון - חשק ל...


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ''קעריות'' חצילים ממולאות בבשר טחון

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

''קעריות'' חצילים ממולאות בבשר טחון

  • מתאים ל: 18
  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת מיומנות: קשה

תיאור המתכון

מתכון לחצילים ממולאים בשר, נשלח לנו ע"י הגולש איתן לנצ'נר

מרכיבים

  • חומרים:
  • 6 חצילים בינוניים/קטנים (שאורך החציל יהיה סביב 15-20 ס''מ)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק''ג בשר טחון (יכול להיות בשר בקר רזה או הודו או עוף)
  • 2 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים מהמים
  • כוס שמיר קצוץ דק
  • 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
  • מיץ סחוט משני לימונים טריים
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • מלח ופלפל לפי הצורך
  • 500 גר' טחינה גולמית (אני משתמש בטחינה משומשום מלא שטעמה מאוד עשיר)
  • 6 עגבניות בשלות מגורדות ולתוכן לכתוש 6 שיני שום

''קעריות'' חצילים ממולאות בבשר טחון
אופן ההכנה

אופן ההכנה:

לחמם סיר GCC ריק על להבה בינונית 4-5 דקות כאשר המכסה פתוח

לבדוק עם טיפת מים שהתחתית אגרה מספיק חום

להניח את הבצלים הקצוצים בתחתית הסיר לסגור מכסה ולבדוק שהשחימו מעט.

להוסיף את הבשר הטחון, לערבב היטב עם הבצל לסגור מכסה ולטגן כ-10 דקות

בזמן טיגון הבשר להכין את החצילים כמפורט להלן:

לחתוך כל חציל ל-3 גלילים שווים(לא לקלוף את החצילים)

עם כף מתאימה לרוקן את בשר החציל כך שתיווצר ''קערית'' שתקלוט את המילוי בהמשך

את לב החציל שהוצאנו עם הכף לקצוץ ולשמור

בתום 10 דקות טיגון הבשר להקטין את עוצמת הלהבה

להוסיף לסיר את החצילים הקצוצים,תפוחי האדמה המגורדים,הבצל הירוק,השמיר,

אגוז המוסקט,מיץ מלימון אחד ומלח ופלפל , לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד כ-20 דקות.

בינתיים את ''קעריות'' החצילים לסדר במשטח עבודה לצורך המילוי:

להמליח ולפלפל את פנים ה''קעריות''

עם מכחול למרוח את מיץ הלימון השני בפנים ה''קעריות''

בעזרת כף ''לרפד'' את פנים ה''קעריות'' במנה נדיבה של טחינה גולמית

כאשר הבשר הטחון - המילוי מוכן - למלא את ''קעריות'' החצילים.

בעזרת הכף למזוג טחינה גולמית על המילוי למעלה.

למזוג את העגבניות המגורדות לתוך הסיר,להכניס את ''קעריות'' החצילים לסיר לסגור מכסה ולבשל עוד 20 דקות - לבדוק שה''קעריות'' רכות לאכילה.

בתיאבון!







כשר

קישורים:
ממטבחו של איתן



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏
קבל הצעה לאירוע

קבל הצעה לאירוע במסעדה

[X]
לאירוע במסעדה בהתאמה אישית- השאר פרטים ואנו נחזור אליך עם ההצעות המתאימות ביותר. השירות, כמו תמיד- חינם!
השאירו פרטים