מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לזניה

לזניה

תיאור המתכון

מתכון ללזניה, ששלחה לנו הגולשת רוית בן יחזקאל.

מרכיבים

אופן ההכנה

. קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן, בתוספת עלה דפנה, על אש נמוכה, עד שהבצל שקוף ורך. מוסיפים בשר טחון, שיני שום קצוצות דק, עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל שחור ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משחים. מסלקים את עלה הדפנה ומצננים.

2. בסכין חדה מסלקים את עוקצי העגבניות וחותכים סימן איקס בבסיסן. חולטים 10 שניות במים רותחים ומקלפים מתחת למים קרים. חוצים לרוחב ומסלקים את הגרעינים.

3. קוצצים את העגבניות ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים שיני שום פרוסות דק, עלי בזיליקום, פלפל שחור גרוס, מעט סוכר ומעט מלח, ומבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, עד שרוב המים מתאדים והתערובת סמיכה למדי. מוסיפים שמן-זית.

4. מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה, וכשהיא חמה מאד, מוסיפים את הקמח ומבשלים כדקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומצננים.

5. מרתיחים את החלב בנפרד בתוספת מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקאט מגורר. כשהוא רותח, מוסיפים אותו לרביכת הקמח והחמאה הקרה, תוך כדי ערבוב ללא הפסקה, כדי למנוע היווצרות גושים.
6. מחזירים לאש ומבשלים כ 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש ושמים בצד.

7. משמנים בשמן-זית תבנית מלבנית בינונית. יוצקים מעט מרוטב הבשמל ומסדרים שכבה אחת של דפי לזניה. יוצקים כשליש מרוטב העגבניות, עליה עורכים שליש מתערובת הבשר, יוצקים בשמל ומפזרים מעט פרמזן. ממשיכים לסדר שכבות נוספות של דפי לזניה, רוטב עגבניות, בשר, בשמל ופרמזן ומסיימים בשכבת דפים ומעליה רוטב בשמל (סה''כ 4 שכבות של דפים).

8. אופים בתנור ב 180 מעלות במשך כ 30 דקות, עד שהלזניה שחומה. מגישים מיד.

הערות

ממש ממש טעים!!!

תגובות

  1. לזניה בשר עליזה (05/09/2008 09:43:00)
    האם אפשר להכין גם לזניה כשרה,כלומר בלי
    לערבב עם חלב/חמאה
  2. העתקת את המתכון -YNET אודי (03/10/2008 13:02:00)
    http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5548,00.html
  3. איך איך איך יהודיה שמה שמנת ופרמז'ן יחד עם בשר?איך רוית שמחון-לוי (14/05/2009 07:44:00)
  4. כשרות אחת שחפשה לזניה כשרה (10/08/2010 14:46:00)
    למה מציינים שהלזניה כשרה איך היא כשרה אם יש בה גם בשר וחלב בושה