טירמיסו עם רום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטירמיסו עם רום ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ביסקוטים סבויארדי
- אבקת קקאו
- לסירופ קפה:
- 150 גרם סוכר
- 180 מל אספרסו
- 60 מל מים
- 60 מל רום כהה
- לקרם מסקרפונה:
- 50 גרם חלמונים
- 100 גרם סוכר
- 40 מל מים
- 250 מל שמנת מוקצפת
- 250 גרם מסקרפונה
- 6 גרם ג'לטין
- גרגירים ממקל וניל אחד
אופן ההכנה
לסירופ: מבאים מים וסוכר לרתיחה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה רום כהה ואספרסו.
לקרם מסקרפונה: מחממים מים וסוכר ל- 120 מעלות.
מקציפים את החלמונים במיקסר, כשהתערובת מתחילה לתפוח מוסיפים את הסירופ, ממשיכים להקציף עד שהתערובת תופחת, מבהירה ומתקררת.
טורפים מסקרפונה ומקל וניל, ממיסים ג'לטין ומוסיפים.
מוסיפים את הקצפת ובסוף מוסיפים את תערובת החלמונים.
להרכבה: טובלים ביסקוטים בסירופ קפה ומסדרים בתבנית. יוצקים מעל את קרם המסקרפונה ומצננים היטב.
בהגשה זורים מעל אבקת קקאו.
ניתן להכין את הטירמיסו גם בכמה שכבות של ביסקוטים וקרם.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל