טארט ריקוטה ופיסטוקים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארט ריקוטה ופיסטוקים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק:
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- מעט מלח
- 325 גרם קמח עוגיות (שטיבל 4)
- 75 גרם אבקת פיסטוק
- למלית ריקוטה:
- 250 גרם ריקוטה
- 2 כפות קליפות הדרים מסוכרות וקצוצות
- 1 טיפה מי זהר
- 50 גרם סוכר
- 2 ביצים מופרדות
- לגנש פיסטוק ירקרק:
- 125 מל שמנת מתוקה
- 100 גרם מחית פיסטוק
- 100 גרם שוקולד לבן
- לעיטור:
- פיסטוק מסוכר גרוס
אופן ההכנה
לבצק: מערבבים חמאה, אבקת סוכר, מלח וביצים . מוסיפים קמח ואבקת פיסטוק ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
למלית: מערבבים יחד ריקוטה, קליפות הדרים וחלמונים.
מקציפים חלמונים וסוכר לקצף יציב ומאחדים תערובות.
להרכבה: מרפדים תבנית טארט בעלת דפנות גבוהות בבצק פיסטוק, ממלאים במלית הריקוטה ואופים ב- 170 מעלות כ- 1/2 שעה. מצננים.
לגנש פיסטוק: מבשלים יחד שמנת ומחית פיסטוק, עד שכל המחית נמסה והשמנת ירקרקה ומעט סמיכה, בוחשים פנימה שוקולד לבן עד שהוא נמס. יוצקים על העוגה ומקררים.
מקשטים בפיסטוק מסוכר גרוס.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל