כנאפה אורבנית - סנט מור עטופה בקדאיפ עם תאנים חרוכות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכנאפה אורבנית - סנט מור עטופה בקדאיפ עם תאנים חרוכות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לקדאיפ:
- 200 גרם אטריות קדאיפ
- 30 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
- למלית:
- 8 פרוסות יפות של גבינת עיזים מסוג סנט מור
- לסירופ:
- 30 גרם דבש
- 50 גרם סוכר
- 100 מל מים
- לתאנים:
- 8 תאנים
- 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 20 גרם סוכר וניל אמיתי
- 20 גרם דבש אופן ההכנה
אופן ההכנה
מערבבים קדאיפ, אבקת סוכר וחמאה מומסת. לוקחים שתי כפות מהתערובת ומשטחים על ניילון נצמד (או מחצלת סושי), מניחים במרכז פרוסת סנט מור ומגלגלים לגליל מהודק. מכינים כך 8 גלילים.
אופים בחום של 190 מעלות כ- 7 דקות עד הזהבה.
מרתיחים את כל חומרי הסירופ שתי דקות, ויוצקים על כל גליל כף או שתיים של סירופ.
לתאנים: מסמנים בתאנים חתך בצורת שתי וערב (משאירים מחובר בבסיס) ממלאים בקוביות חמאה, דבש וסוכר וניל, מניחים בתבנית וחורכים בתנור בחום הכי גבוה כ- 5 דקות, התאנה נפתחת כמו פרח.
להגשה: מניחים בתוך פרח התאנה גליל קדאיפ, יוצקים מעט מהנוזלים שנותרו בתבנית צליית התאנים, מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל