ניוקי עם ארטישוק וגבינה צפתית
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לניוקי עם ארטישוק וגבינה צפתית ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לרוטב:
- 7 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
- 120 מל שמן זית
- 8 עלי חסה, היישר מהלב, חתוכות לרצועות
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 200 מל יין לבן
- מלח ופלפל
- חופן גבינה צפתית יבשה מגורדת
אופן ההכנה
מחלקים את הבצק לחמישה חלקים, מרדדים כל חלק במכונת הפסטה על משטח מקומח לעלה בעובי בינוני. חותכים בגלגלת, בסכין או בעזרת המכונה לאטריות רחבות, מקמחים היטב ותולים לייבוש של לפחות 1/4 שעה.
מבשלים במי מלח רותחים כשתיים – שלוש דקות ומערבבים עם הרוטב.
לרוטב: ב-60 מל שמן זית מטגנים שום ופלפל להזהבה קלה, מוסיפים ארטישוקים ומקפיצים עוד דקה, מוסיפים יין לבן ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חסה ומבשלים עוד 2 דקות.
מערבבים עם הפסטה, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומפזרים מעל גבינה צפתית יבשה.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל