לחמניות גבינת עיזים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחמניות גבינת עיזים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק:
- 450 גרם קמח לבן קשה ללחם (שטיבל 2) מנופה
- 50 גרם קמח דורום (שטיבל 9)
- 5 גרם משפר אפיה
- 15 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 350 מל מים
- 30 מל שמן זית
- להמשך:
- 200 גרם גבינת עיזים בשלה
- 100 גרם אגוזי לוז גרוסים
- חלמון טרוף עם מעט חלב למריחה
- קצח לבזיקה
אופן ההכנה
לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד.
מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים על משטח מקומח קלות לבצק אחיד ורך.
מחלקים לכדורים של 50 גרם ומעצבים לחמניות עגולות. מתפיחים כ- ½ שעה, עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים. מורחים את הלחמניות בחלמון, מפזרים קצח ואופים כ- ¼ שעה. עד הזהבה.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל