בקלאווה גבינת עיזים בסירופ שושנים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לבקלאווה גבינת עיזים בסירופ שושנים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 5 דפי בצק פילו
- 2 גלילי גבינת עיזים רכה (פרומעז) פרוסים
- חמאה מומסת להברשה
- לסירופ:
- 250 גרם סוכר
- 250 מל מים
- 2 כפות מי ורדים
- לבזיקה: פיסטוקים מסוכרים גרוסים
אופן ההכנה
מבשלים יחד את כל החומרים לסירופ 5 דקות.
מחלקים כל עלה בצק ל- 6 חלקים, מניחים במרכז עיגול גבינה ומקפלים לריבוע מהודק.
מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה.
טובלים בסירופ הקר ל- 10 שניות ומצננים כמה דקות, טובלים שוב לעוד 10 שניות, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים. מגישים חמים
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל