טארט עגבניות צלויות עם לבנה ופסטו
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארט עגבניות צלויות עם לבנה ופסטו ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 8 עיגולי בצק עלים
- לעגבניות צלויות:
- 4 עגבניות, קלופות חצויות לרוחב ונקיות מגרעינים
- 1 כף עלי טימין
- 1 כף עלי רוזמרין
- מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית
- להגשה:
- 8 כפות לבנה
- 8 כפיות תבלין פסטו מדולל בשמן זית עד למרקם של ממרח
אופן ההכנה
לבצק: מנקבים קלות את הבצק ומקפיאים 10 דקות. מעבירים מיד לתנור חם (200 מעלות) ל-10 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב. חותכים כיפה לבצק ומוציאים חלק מהחלק הפנימי ליצירת כיס למילוי.
לעגבניות: מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית על נייר אפיה. מפזרים מלח גס, טימין, רוזמרין ושמן זית וצולים בתנור חם מאוד (250 מעלות) 10 דקות.
להגשה: ממלאים כל עיגול בצק בחצי עגבנייה צלויה חמה, כף לבנה וכפית של פסטו
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל