מתכון לפסח: עוגת גבינה לפסח
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפסח: עוגת גבינה לפסח ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מצרכים לבסיס
- 250 גר' עוגיות יין של פפושדו (כשר לפסח)
- 100 גר' חמאה מומסת
- 50 גר' סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
- מצרכים לגבינה
- 750 גר' גבינה לבנה (עדיפות 9% שומן)
- 5 יח' ביצים
- 200 גר סוכר
- 1 חב' פודינג וניל או 80 גר' קורנפלור
- מצרכים לציפוי
- 2 גביעים של שמנת חמוצה
- 4 כפות סוכר
- 1 כף סוכר וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה
במערבל מזון מערבלים את מרכיבי התחתית
מהדקים את הפירורים שנוצרו בעובי חצי ס''מ בתחתית תבנית
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה
שופכים את מסת הגבינה על בסיס פירורי הקינמון המשוטח בתבנית
אופים כ-40 עד 50 דקות בחום בינוני (°C170/°F325) בתנור שחומם מראש
מוציאם מהתנור (לא מכבים את האש) ובקערה מערבבים את מצרכי הצפוי. בוזקים על העוגה ומכניסים ל-10 דקות נוספות לתנור החם
מצננים ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות
הערות
המתכון באדיבות השף ארז שטרן
קישורים:ארז שטרן
תגובות
-
אופן ההכנה
אורית
(25/04/2008 00:49:00)
לא צריך להפריד את הביצים ולהקציץ חלבונים?
-
עוגת גבינה לפסח
דבורה
(07/05/2008 22:29:00)
עוגה מצויינת ,טעימה מאוד.אני הפרדתי את הביצים והקצפתי חלבונים. אבל נראה לי שזה היה מיותר. העוגה עלתה יתר על המידה והיה קשה להניח עליה את הציפוי.
במקום עוגיות פפשודו שלא מצאתי בסופרים השתמשתי במצות שבורות מצופות ב75 גר' מרגרינה ממוסת + 2 כפות סוכר +1 כפית קינמון.וכולם שאלו מה זה התחתית המדהימה. אף אחד מאורחי לא האמין שזה...מצות.