סירופ דובדבנים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אשר טובקין שף ובעלי חברת sweet-san המתמחה בקינוחים אקזוטים ושוקולד בניחוח אסייתי
אופן ההכנה
שמים דודבנים (בלי הגרעין בתוך קערה עם 30 % סירופ סוכר העשוי מ1.5 קילו סוכר ו-2ליטר מים).
שמים את הקערה על סיר עם מים רותחים ומבשלים את הדובדבנים שבקערה עד שכל המיץ יוצא מהדובדבנים( בערך שעה)
מעבירים את המיץ המומתק דרך מסננת ומוסיפים 10% פקטין (אבקה) מעורבב עם אותו כמות סוכר .טורפים את הפקטין לתוך הסירופ- מוסיפים מיץ לימון טרי אחד ומבשלים כמה דקות עד שהסירופ מתאחד( אפשר לבדוק את הסירופ בעזרת מגע בין 2 אצבעות או כפית סירופ שטוחה בתוך המקפיא. מזלפים על המוס והנה קינוח מושלם!!!!!