מרק תפוחי אדמה וכרישה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון השתתף בתחרות מתכוני הג'ינג'ר
שערכה "דורות – מוצרי שום ותיבול"
מרכיבים
- 50 גרם מחמאה
- 1 כף שמן
- 1-2 כרישות (רק החלק הלבן) , פרוסה לעיגולים עבים.
- 1 קישוא בינוני
- 4 תפוחי אדמה בינוניים – חתוך לקוביות
- 3 קוביות שום כתוש (קפוא) דורות
- 2 קוביות ג'ינג'ר (קפוא). דורות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית כמון
- 3 כפות שטוחות מרק עוף או מרק ירקות
- 6 כוסות מים רותחים
- גרון הודו – לא הכרחי
אופן ההכנה
1. ממיסים בסיר מחמאה ושמן ומקפיצים את הכרישה ותפוחי האדמה.
2. מוסיפים מים רותחים, גרון הודו, שום, ג'ינג'ר, מרק ותבלינים – מרתיחים ומבשלים כשעה – שעה וחצי.
3. מקררים מעט ומרסקים בבלנדר את הכרישות, הקישוא ומעט מתפוחי האדמה.
4. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
הערה: לקבלת מנה צמחונית, יש להשתמש באבקת מרק ירקות ולא להוסיף גרון הודו.