תחתיות ארטישוק ממולאות (חתיכות בשר +אגוזים )
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
את המתכון שלחה לנו רודינה פאחורי.
מרכיבים
- 1ק''ג תחתיות ארטישוק קצוצים ושטופים
- 1/4 ק''ג בשר עגל (חתוך חתיכות קטנות )
- 100 ק''ג חמאה
- מלח
- פלפל
- אגוז
אופן ההכנה
מטגנים האגוז בשמן בנפרד עד שיהיה בצבע זהב . מפרידים האגוז מהשמן
מטגנים הבשר בשמן זית ואחר כך מוספים האגוז מוספים קצת מלח +קצת פלפל מערבבים ביחד, ומורידים מהאש.
בסיר עמוק שמים תחתיות הארטישוק מכסים במים ואחרי 20 דקות מוספים לכל אחת מהארטישוק את הבשר עם האגוזים. משארים אותם עוד 5 דקות .
ובתאבון
ווריאציה נוספת לאותו מתכון:
אפשר להחליף את הבשר והאגוז ב חתיכות לימון, מלח, שום וזית.