ארטישוק במעטפת
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ארטישוק ממולא בפילה בקר וירקות, עטוף בבצק על מצע עלים רעננים בשילוב פירה ארטישוק ירושלמי ואספרגוס בציר עגל וקונפי שום.
המתכון נשלח ע"י gil muskal
מרכיבים
- בצק: קמח,ביצים,שמן,מים,מלח,סוכר,רוזמרין.
- ארטישוק ממולא: תחתית ארטישוק עם הגבעול, סטייק פילה בקר,פלפל אדום,פלפל צהוב,גזר,חציל,קישוא,בצל.שמן,פטרוזיליה,מלח ,פלפל
- פירה: ארטישוק ירושלמי,אספרגוס,מים,מלח,מחמאה,פלפל שחור,שמנת פרווה.
- ציר עגל: ציר עגל,טימין,יין אדום,בצלי שאלוט,שמן זית,שום קונפי,קורנפלור.
- עלים: עלי בייבי
אופן ההכנה
בצק: מעבדים את המרכיבים לבצק אחיד ונותנים לו לנוח שעה.
ארטישוק הממולא: קולפים ומנקים את הארטישוק חולטים במים ומלח כ-15 דק'.
חותכים את הירקות לקוביות ומקפיצים מעט,מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
סוגרים את פילה הבקר במחבת.
ממלאים את הארטישוק במעט ירקות מניחים את הפילה עליהם ומעל מוסיפים ירקות.עוטפים הכל בבצק ואופים בחום של 200 מעלות כ-10 דק'.
ציר: מטגנים קוביות שאלוט מעט בשמן עד להזהבה,מוסיפים טימין ויין ומצמצמים עד למחצית,מוסיפים ציר עגל ומצמצמים שוב,מסמיכים עם קורנפלור ומים,מוסיפים מחית שום קונפי ומערבבים.
פירה: מרתיחים מים ומלח ומבשלים את האספרגוס כמה דק' ,מקררים.
מבשלים את הארטישוק ירושלמי עד לריכוך מסננים,מוסיפים מחמאה ,פלפל,מלח,שמנת מעט.
פירה אספרגוס : במעבד מזון מרסקים אספרגוס ומעט ארטישוק ירושלמי,מלח,פלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
הערות
ובאמצע יוצקים את הרוטב הגשה: מניחים בצלחת מערום עלי בייבי ומעליהם את המאפה. בצד עורמים את שני סוגי הפירה.