מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ארטישוק במעטפת

ארטישוק במעטפת

תיאור המתכון

ארטישוק ממולא בפילה בקר וירקות, עטוף בבצק על מצע עלים רעננים בשילוב פירה ארטישוק ירושלמי ואספרגוס בציר עגל וקונפי שום.

המתכון נשלח ע"י gil muskal

מרכיבים

אופן ההכנה

בצק: מעבדים את המרכיבים לבצק אחיד ונותנים לו לנוח שעה.
ארטישוק הממולא: קולפים ומנקים את הארטישוק חולטים במים ומלח כ-15 דק'.
חותכים את הירקות לקוביות ומקפיצים מעט,מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
סוגרים את פילה הבקר במחבת.
ממלאים את הארטישוק במעט ירקות מניחים את הפילה עליהם ומעל מוסיפים ירקות.עוטפים הכל בבצק ואופים בחום של 200 מעלות כ-10 דק'.
ציר: מטגנים קוביות שאלוט מעט בשמן עד להזהבה,מוסיפים טימין ויין ומצמצמים עד למחצית,מוסיפים ציר עגל ומצמצמים שוב,מסמיכים עם קורנפלור ומים,מוסיפים מחית שום קונפי ומערבבים.

פירה: מרתיחים מים ומלח ומבשלים את האספרגוס כמה דק' ,מקררים.
מבשלים את הארטישוק ירושלמי עד לריכוך מסננים,מוסיפים מחמאה ,פלפל,מלח,שמנת מעט.
פירה אספרגוס : במעבד מזון מרסקים אספרגוס ומעט ארטישוק ירושלמי,מלח,פלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

הערות

ובאמצע יוצקים את הרוטב הגשה: מניחים בצלחת מערום עלי בייבי ומעליהם את המאפה. בצד עורמים את שני סוגי הפירה.