כוסות ארטישוק
- מתאים ל: בערך 2 תחתיות לאדם מנות
- זמן הכנה: חצי שעה בישול
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
תחתיות ארטישוק שהם בצורת כוס קלויים ממולאים בבשר טחון, בצל ולא יזיק קצת צנוברים מעל . מוגש ליד אורז רגיל
מתכון שנשלח ע"י ג'ומאנה סברא
מרכיבים
- תחתיות ארטישוק
- שמן לקליה
- בשר טחון (עגל)
- בצל קצוץ דק
- צנוברים
- מים
- **אורז
אופן ההכנה
לוקחים ארטישוק מנקים אותו מהעלים ומשארים רק את התחתיות שהם בצורת כוס ,קולים אותם בשמן עד שייצהיבו . המילוי: בשר טחון עם בצל קצוץ דק מבושלים .ממלאים את הארטישוק ושמים מעל צנוברים .
מסדרים אותם בסיר אחד ליד השני ומוסיפים קצת מים ומשאירים על אש קטנה .
הערות
ארוחה טעימה מאוד מזינה וגם יפה .
מומלץ מאוד להוסיף צנוברים .
הילדים אוהבים אותו עם אורז ויוגרט מעל.
ניתן להכין את הארטישוק ולקלות אותו ולהשאירו במקרר.