פילה מוסר ים עם מיקס פטריות שיטאקי ויער, צנוברים קלויים וויניגרייט עגבניות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף איציק מזרחי ברק
שף ראשי קוזין פול אסנהאיים
מרכיבים
- 4 פילה מוסר ללא עצמות
- 4 גבעולי טימין
- 1 שן שום כתושה
- 100 גרם פטריות שיטאקי טריות חתוכות לרצועות
- 100 גרם פטריות יער חתוכות לרצועות
- 10 גבעולי כוסברה קצוצה
- 20 גרם צנוברים קלויים
- 1 עגבניית תמר חתוכה לקוביות
- 1 כוס שמן זית כתית
- 1 לימון
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל
- עלי בייבי מיקרו לקישוט
אופן ההכנה
מברישים את הדגים בשמן זית מתבלים במלח פלפל ועלי הטימין
שמים בתוך תבנית על נייר פרגמנט ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל8 דקות
בתוך מחבת בוזקים כף שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות מוסיפים את השום
והצנוברים וממליחים ומפלפלים. לקראת הסיום מוסיפים חצי מכמות הכוסברה
להכנת הוויניגרייט בוזקים לתוך קערה את יתרת שמן הזית, סוחטים את הלימון, מערבבים עם העגבנייה,
מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
להגשת המנה:
מניחים במרכז הצלחת את הפטריות, מעל מניחים את הדג, עליו בוזקים את ויניגריט העגבניות
ולסיום שמים את עלי הבייבי מיקרו.