ארטישוק ממולא בטונה ברוטב לימון
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: עד 35 דקות בגלל בישול הארטישוק
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מנצח ומפתיע
הטונה הטריה מהמטבח היפני משתלבת באופן מעניין עם הארטישוק. רוטב לימוני עם מיונז מעניק את הטאצ' הסופי למנה.
את המתכון המקורי שלחה לנו הגולשת רונית לביא
מרכיבים
- חומרים לארטישוקים
- 6 ארטישוקים
- 1/2 כוס חומץ
- 1/2 כוס מיץ לימון טבעי
- חומרים למילוי
- 250 גרם טונה אדומה טריה
- בצל אדום
- 1 לימון טרי
- עלי נענע
- שמן זית
- לרוטב:פטרוזיליה,1 לימון,חצי כוס מיונז,2 שיני שום
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנת הארטישוקים
מכניסים את הארטישוקים לסיר עם 1/2 כוס חומץ משובח, כף מלח ומים כדי כיסוי. מרתיחים וממשיכים לבשל עד שהעלים נתלשים בקלות. מוציאים מהסיר מקלפים מהעלים ומשאירים את השיכבה הקרובה של העלים לליבה.(מתקבלת ליבה עם שיכבה אחת של עלים)
לוקחים את הטונה וקוצצים אותה דק עם סכין כבדה וחדה.
מוסיפים 1 בצל אדום בינוני קצוץ דק מיץ מלימון אחד,נענע קצוצה.2 כפות שמן זית,מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
לרוטב:
קוצצים עלי פטרוזיליה ושתי שיני שום,ומערבבים עם מיץ מלימון אחד
טורפים לתוך הרוטב חצי כוס מיונז מאיכות טובה(עדיף ביתי)
מוספים קצת פלפל גרוס ומלח
ממלאים כל ארטישוק בתערובת,
שופכים את הרוטב על הארטישוקים
ונהנים!