ארטישוק בוויניגרט פרי התאווה (פסיפלורה)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לארטישוק בוויניגרט פרי התאווה (פסיפלורה) ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 ארטישוקים גדולים ובשרניים
- 2 ל' מים
- 1 כף מלח
- 1 כפית מיץ לימון
- החומרים לרוטב:
- 2 פירות פסיפלורה
- בצלצל אדום קטן קצוץ דק דק (בגודל כדור פינג-פונג)
- כף חרדל דיג'ון
- 5 כפות מים
- 1/2 כוס שמן אגוזים
- מלח – לפי הטעם
- פלפל לבן גרוס – לפי הטעם
אופן ההכנה
לשטוף היטב את ראשי הארטישוק, לקטום את הגבעול מבסיס הארטישוק יחד עם כמה מהעלים החיצוניים הקשים יותר.
להביא לרתיחה את המים, המלח והלימון בסיר עמוק. להכניס בזהירות את הארטישוקים למים ולבשל על אש קטנה כ-25 דקות (עד שהעלים נפרדים בקלות ובסיסם רך מאוד). להניח את הארטישוקים לצינון בתוך מי הבישול שלהם.
הכנת הרוטב: לחצות את הפסיפלורה ולרוקן עם כפית. לקצוץ את הבצל האדום דק-דק, לטרוף יחד עם שאר המרכיבים החמרים, לטעום, לשפר טעמים.
הגשה: מניחים את הארטישוקים על צלחות אישיות ומגישים בחום החדר עם קערית רוטב אישית ליד. תולשים את העלים מהארטישוק, טובלים את הבסיס הבשרני שלהם בקערית הרוטב ונוגסים בשיניים. כאשר מסיימים לאכול את העלים, מרחיקים את הפלומה הקוצית שבמרכז הבסיס, פורסים את לב הארטישוק, וטובלים גם אותו ברוטב ומתפננים על הטעם.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''מיכאלי''
המתכון באדיבות
|
מסעדת מיכאלי מטבח כפרי
הפרחים 4, בבית העגול , רשפון
הצג טלפון
09-9518418
|