פילה סלמון
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון עשיר ויחודי שמרים את הסלמון לרמות חדשות.
שילוב טעמים מרענן של עגבניות מיובשות, ארטישוק, צלפים ושאר תבלינים.
מרכיבים
- 2 מדליוני סלמון – 240 גר'
- 4 יח' עגבניות מיובשות
- 200 גר' ארטישוק
- קומץ צלפים
- 1/2 שן שום
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 1/4 לימון
- 50 גר' חמאה
- פלפל חריף – לפי טעם
- מלח – לפי טעם
- חומרים לרוטב:
- 1 יח' ארטישוק ירושלמי
- 2 ל' חלב
- 2 ל' שמנת
אופן ההכנה
מטגנים על מחבת את השום עם מעט פלפל חריף ומוסיפים את העגבניות,
הצלפים, מיץ הלימון והיין הלבן, מקפיצים הכל ביחד עם החמאה.
את מדליוני הסלמון מטגנים על המחבת עם מעט שמן זית.
הכנת הרוטב: מרתיחים על האש את החלב והשמנת, מוסיפים את
הארטישוק ומרתיחים עד שהארטישוק מתרכך ולאחר מכן טוחנים בבלנדר
עד למרקם חלק.
המנה כולה מוגשת על מצע פירה שעליו מניחים את הסלמון עם התוספות לקישוט
מסביב ומגישים עם הרוטב.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''לחם יין''