אוסובוקו טלה בבישול ארוך עם פייב ספייס
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאוסובוקו טלה בבישול ארוך עם פייב ספייס ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 6 יח' אוסובוקו טלה 400-350 גר'
- 3 בקבוקים 1.5 ל' בירה שחורה
- 2 בקבוקי יין אדום
- 3 ל' ציר עוף
- 2 ראשי שום
- 3 גזרים חתוכים דק
- 4-3 גבעולים של סלרי פרוס דק
- 10 שאלוטס'ים
- 3 יח' כרישה פרוסות דק דק
- גבעול של עשבי תיבול בוקה גרני של כוסברה
- פטרוזיליה
- טימין
- פלפל אנגלי
- עלי דפנה
- 50 גר' פייב ספייס
- 30 גר' רסק עגבניות
- 200 גר' דבש
- 5-4 כוכבי אניס
- מקלות קינמון
- קילו לבבות ארטישוק
- 4-3 שאלוטס'ים (לקרם)
- כרישה – יח'
- 100 מ''ל יין לבן
- גר' נתח בייקון
- 2 ל' שמנת
- 1/2 ל' בציר עופות (לרוטב)
אופן ההכנה
הכנת האוסובוקו: לקחנו את 6 היח' של השוק טלה וצרבנו אותם בסיר עם
מעט שמן. הנחנו אותם בצד, לקחנו את אותו הסיר וחיממנו את השמן הפנים.
הנחנו את הירקות הארומטיים ביחד עם הבוקה גרני והבאנו את זה למצב של
הזעה קלה. לאחר מכן מוסיפים על זה את היין, את הבירה השחורה ואת בציר
העוף, ומביאים למצב של חצי צמצום. לקחנו והוספנו לבפנים את התבלינים: רסק
עגבניות, מקלות קינמון וכוכבי אניס. ביחד עם השוק מבשלים במשך 3 שעות על טמפ' של °150.
הכנת הקרם: מחממים סיר עם קצת שמן זית, מוסיפים את השאלוט'ס ולבבות הארטישוק. נותנים לזה להזיע קלות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים אותו עד שהוא נעלם לגמרי ואז מוסיפים את ציר העוף והשמנת, נותנים לזה להתבשל 1/2 שעה, טוחנים הכל מסננים וקיבלנו קרם ארטישוק.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''פביאן''