חסילונים ביין לבן וארטישוק
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחסילונים ביין לבן וארטישוק ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 12 יח' חסילונים נקיים ללא ראש
- 1 ארטישוק מבושל במים וקורט מלח
- 1 פלפל אדום גדול
- 1 פלפל צהוב גדול
- 1 כף סוכר
- זר כוסברה קצוצה
- 100 גר' אגוזי מלך כתושים
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 כף שמן זית
- 100 גר' חמאה
- 4 שיני שום גדולים כתושים
- 1 כוס יין לבן יבש
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
הכנה מוקדמת:
את הפלפלים לחתוך לפרוסות דקות (ג'וליינים) גפרורים דקים, ואת הפלפלים הנותרים לחתוך דק מאוד. לנקות את הארטישוק – להפריד את הראש ולנקות משערות ולשמור 6 עלים בשרניים לסידור הצלחת.
אופן ההכנה:
במחבת להמיס חמאה, להוסיף שמן זית ואת השום, פלפלים בשתי הצורות ואת החסילונים ולהוסיף
אגוזים, כף סוכר, מלח, פלפל ואת היין הלבן ולצמצם את הנוזלים. להוסיף מיץ לימון
וכוסברה קצוצה. לאחר שהחסילונים מוכנים להסיר את המחבת מהאש ולהוסיף
50 גר' חמאה. לערבב בעדינות עד שהרוטב נעשה אחיד. לסדר את עלי הארטישוק
בדפנות הצלחת, את הלב בלב הצלחת, ולאחר מכן לצקת את החסילונים
באמצע עם הרוטב.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''חסילון''
קישורים:חסילון