Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ארטישוק בסרקופאג

ארטישוק בסרקופאג

ארטישוק בסרקופאג

תיאור המתכון

ארטישוק ממולא תערובת ירקות ופרגית,עטוף בבצק ואפוי בתנור.על מצע ריזוטו זעפרן ואפונים.בליווי קונפי שום וארטישוק ירושלמי ברוטב פול ירוק.

המתכון נמסר ע"י הגולש ליאור גמליאל ממושב אחיהוד, במסגרת תחרות מתכוני ארטישוק.

מרכיבים

אופן ההכנה

מקלפים ומנקים את הארטישוק(משאירים רק ליבה)
חולטים את הארטישוק במים,מלח,לימון עד לריכוך.
מקפיצים קוביות ירקות בשמן זית ושום,מוסיפים קוביות פרגית ומקפיצים מעט.
ממלאים את ליבת הארטישוק.
מוסיפים את שאר החומרים לבצק ומעבדים לבצק חלק,מתפיחים פעם 1.
מרדדים את הבצק ועוטפים את ליבת הארטישוק,ואופים בתנור.
ריזוטו:
ממיסים שמן זית ומחמאה,מאדים בצל,מוסיפים אורז ומאדים.מוסיפים יין,מצמצמים,מוסיפים נוזל(ציר וזעפרן) בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לרכות האורז.מוסיפים אפונה ומערבבים.
רוטב פול:
מטגנים בצל עד לזהיבות,מוסיפים שום ומטגנים מעט,מוסיפים פול,מטגנים,ומוסיפים נוזל,מרתיחים,מנמיכים מבשלים עד לריכוך,טוחנים ומסננים,מסמיכים לפי הצורך.
קונפי שום וארטישוק ירושלמי:
אופים שום וארטישוק ירושלמי בתנור בטמ''פ נמוכה עד לריכוך.

הערות

הגשה:
בצלחת מסדרים ריזוטו במערום ומעל את הארטישוק העטוף (מעטרים במלח גס וטימין.
בצד את הקונפי,ובכוס קטנה (שתשב בתוך הצלחת)את הרוטב.
ומפזרים פול שלם לקישוט.