ארטישוק בסרקופאג
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ארטישוק ממולא תערובת ירקות ופרגית,עטוף בבצק ואפוי בתנור.על מצע ריזוטו זעפרן ואפונים.בליווי קונפי שום וארטישוק ירושלמי ברוטב פול ירוק.
המתכון נמסר ע"י הגולש ליאור גמליאל ממושב אחיהוד, במסגרת תחרות מתכוני ארטישוק.
מרכיבים
- לארטישוק:
- ארטישוק,פלפלים,חציל,רישוא,בצל,גזר,פרגיות,פטרוזליה,שמןזית,מלח,פלפל.
- לבצק:קמח,מים,מעט שמרים,דבש,מלח,רוזמרין
- ריזוטו:
- שמן זית,מחמאה, שאלוט,אורז עגול,מלח,יין לבן,ציר ירקות,זעפרן,אפונה.
- רוטב פול:
- בצל,שום,פול ירוק מקולף,ציר עוף,מלח,פלפל.
- קונפי שום וארטישוק ירושלמי:
- ראש שום,ארטישוק ירושלמי קלוף,טימין,מלח גס,שמן זית.
אופן ההכנה
מקלפים ומנקים את הארטישוק(משאירים רק ליבה)
חולטים את הארטישוק במים,מלח,לימון עד לריכוך.
מקפיצים קוביות ירקות בשמן זית ושום,מוסיפים קוביות פרגית ומקפיצים מעט.
ממלאים את ליבת הארטישוק.
מוסיפים את שאר החומרים לבצק ומעבדים לבצק חלק,מתפיחים פעם 1.
מרדדים את הבצק ועוטפים את ליבת הארטישוק,ואופים בתנור.
ריזוטו:
ממיסים שמן זית ומחמאה,מאדים בצל,מוסיפים אורז ומאדים.מוסיפים יין,מצמצמים,מוסיפים נוזל(ציר וזעפרן) בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לרכות האורז.מוסיפים אפונה ומערבבים.
רוטב פול:
מטגנים בצל עד לזהיבות,מוסיפים שום ומטגנים מעט,מוסיפים פול,מטגנים,ומוסיפים נוזל,מרתיחים,מנמיכים מבשלים עד לריכוך,טוחנים ומסננים,מסמיכים לפי הצורך.
קונפי שום וארטישוק ירושלמי:
אופים שום וארטישוק ירושלמי בתנור בטמ''פ נמוכה עד לריכוך.
הערות
הגשה:
בצלחת מסדרים ריזוטו במערום ומעל את הארטישוק העטוף (מעטרים במלח גס וטימין.
בצד את הקונפי,ובכוס קטנה (שתשב בתוך הצלחת)את הרוטב.
ומפזרים פול שלם לקישוט.