סמבוסק עם חומוס ( איבטווה )
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: עד שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסמבוסק עם חומוס ( איבטווה ) ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק :
- 2+1/2 כוסות קמח
- 3/4 כוס מים
- 1 כפית שמרים יבשים
- קורט מלח
- למילוי : :
- 100 גרם גרגרי חומוס יבשים (שהושרו למשך הלילה)
- 1 בצל גדול
- 1 כפית קמון
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית מלח
- 4-5 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מבשלים את החומוס כ-20 דקות בסיר לחץ עם מים, מסננים וטוחנים במעבד מזון.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומוסיפים לבצל כשהוא עדיין בסיר על אש קטנה את החומוס והתבלינים.
3. מבשלים כ-2 עד 3 דקות.
4. מורידים מהאש ומחלקים את התערובת לעשרה חלקים.
5. לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים כ – 10 דקות
6. מחלקים את הבצק ל – 10 חלקים, לשים שוב ומתפיחים כ – 5 דקות
7. לוקחים כדור בצק, מרדדים לעובי 3 מ"מ וצרים אליפסה.
8. לשים על הבצק חלק אחד מהחומוס, סוגרים את הבצק ויוצרים סמבוסק.
9. עושים כך עם יתר הבצק והחומוס
10. מניחים את כל הסמבוסק על משטח ל – 10 דקות.
11. בינתיים מחממים שמן ומטגנים משני הצדדים.
תגובות
-
למה לטגן?
עופרי
(09/09/2004 09:32:00)
מדוע לטגן אם אפשר לאפות ולחסןך בקלוריות מיותרות?
-
תשובה ל-1
אני
(09/09/2004 22:42:00)
כי זה השם של הסמבוסק.
טווה זה מחבת.
ככה עושים אותו.
-
מטגנים כי זה רצפט עיראקי מדורי דורות
רוני
(05/01/2006 19:02:00)
ברור