סופלה שוקולד וגלידת וניל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לא צריך להוסיף במילים, לטעום ולהתאהב. קינוח מושלם לחג אהבה, באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
מרכיבים
- 100 גר' שוקולד מריר קצוץ
- 50 גר' חמאה
- 2 כפות קקאו (רצוי קקאו כהה)
- 4 חלבונים
- 2 חלמונים
- מעט קמח
- 100 גר' אבקת סוכר
- גלידת וניל
אופן ההכנה
1. ממיסים בבן-מארי את השוקולד והחמאה. 2. מקציפים את החלמונים עם מעט אבקת סוכר. 3. מערבבים את השוקולד המומס עם הקקאו והחלמונים. 4. מקציפים את החלבונים עם יתרת אבקת הסוכר. 5. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקצף הביצים. 6. משמנים ומקמחים קלות 8 קעריות סופלה. מעבירים את התערובת לקעריות ומנקים את סף הקערית בזהירות בעזרת האצבע מהשארית, (כפי שהודגם בהדרכה). 8. אופים בחום של 180 מעלות כשש דקות.
הגשה
מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים מיד בליווי כדור גלידת וניל.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם