מעדן לזניה עם תותים וקצפת
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למעדן לזניה עם תותים וקצפת ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מס' עלי לזניה מבושלים ומיובשים
- שמן לטיגון
- סוכר
- cc500 שמנת מתוקה
- סלסילת תותים טריים חתוכים
- קונפיטורה תות שדה
- 50 גר' חמאה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
חותכים את עלי הלזניה לארבע ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. מקציפים את השמנת עם הסוכר ומניחים בצד.
אופן ההכנה רוטב: ממיסים בקלחת את החמאה, מוסיפים קונפיטורה תות השדה ומעט שמנת מתוקה (אם יש צורך גם מעט מים).
הגשה
מזלפים קצפת במרכז עלה לזניה, ומסדרים עליה את התותים (כפי שהודגם בהדרכה), מזלפים שכבה נוספת של קצפת על התותים, ומכסים את הקצפת בעלה לזניה נוסף. זורים על הלזניה מעט אבקת סוכר ויוצקים מסביב את הרוטב
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם