פילה בקר בציפוי שקדים קלויים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפילה בקר בציפוי שקדים קלויים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 יחידה פילה בקר
- ממרח תמרים
- 1 בצל
- 50 גר' שקדים פרוסים ומולבנים
- 5 תמרים לחים
- מלח
- שמן
- אבקת צלי (קנור
אופן ההכנה
מורחים את הפילה בממרח התמרים, סוגרים במחבת עם מעט שמן, (כפי שהודגם בהדרכה) ומניחים בצד. מאדים באותה מחבת את הבצל והתמרים, מוסיפים מים, מלח ואבקת צלי, ומבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות. מורחים שוב את הפילה בממרח תמרים ומגלגלים בתוך השקדים עד לציפוי הפילה (כפי שהודגם בהדרכה). מעבירים את הרוטב מהמחבת לתבנית אפייה, מניחים את פילה הבקר במרכז התבנית וצולים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ - 20 דק'.
רוטב תמרים - מעבירים את הנוזלים והירקות שהצטברו בתחתית תבנית האפייה לקערה,טוחנים ומסננים.
הגשה
מניחים במרכז צלחת ההגשה 3 כפות פירה סלרי מעל מניחים בצורת רעפים 3 פרוסות דקות מפילה הבקר. בצד הפירה מניחים מס' עלים של חסה פריכה ועליה מניחים בעדינות שני גזרים לבנים וכתומים. מסביב לכל המנה יוצקים בעדינות מס' טיפות מרוטב התמרים ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם