רגו כבש וירקות שורש
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לרגו כבש וירקות שורש ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1קילו צוואר כבש חתוך לקוביות
- 2 שורש סלרי
- 2 שורש פטרוזיליה
- 4 גזר
- 1 בצל
- 1 ראש שום
- כמון
- מלח
- פלפל שחור
- הל טחון
- קינמון
- אבקת תיבול צלי (קנור)
- 5 מסמרי ציפורן
- מעט קמח
- 4 עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- שמן
אופן ההכנה
מטגנים בסיר לחץ עם מעט שמן את קוביות הכבש, מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה ו- 3 כוסות מים. מכסים עם מכסה ומבשלים כ - 30 דקות. פותחים את הסיר בזהירות (כפי שהודגם בהדרכה), חותכים את הירקות לקוביות ומוסיפים לסיר. מבשלים כ- 15 דקות נוספות. מתבלים בתערובת התבלינים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות ומשפרים טעם. מכינים בלילת קמח וקושרים בעזרתה את הנוזל (כפי שהודגם בהדרכה) וממשיכים לבשל את הרגו על אש נמוכה כ - 10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עדין.
הגשה
מומלץ להגיש עם נזיד עדשים. במרכז צלחת מניחים 3 כפות מנזיד העדשים ומעל כמות נדיבה מרגו כבש עם הרבה רוטב. להגיש עם לחם שחור טרי.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם