עוף באטריות ורוטב טחינה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוף באטריות ורוטב טחינה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 חזה עוף חתוך לרצועות
- 1 חבילה אטריות מבושלות
- שמן
- למרינדה:
- כפית ג'ינג'ר
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף שמן שומשום
- 4 כפות מים
- מלח
- לרוטב:
- 1/4 כוס טחינה (תלמה - 100% שומשם מלא)
- צ'ילי
- סויה
- חומץ
- 1 שן שום כתוש
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומוסיפים לתוכה את רצועות העוף. בקערה נפרדת מערבבים את רוטב הטחינה ומניחים בצד. בווק עם מעט שמן מקפיצים במהירות את רצועות העוף (שהושרו במרינדה) כפי שהודגם בהדרכה, ושומרים עליהם חם. לאחר מכן באותו ווק מקפיצים את האטריות עם המרינדה ומניחים בצד.
הגשה
מחממים את רוטב הטחינה ויוצקים לצלחת הגשה מניחים את האיטריות על הרוטב, מסדרים את העוף על האטריות מטפטפים בעדינות מעט שמן שומשום מקשטים בבצל ירוק ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם