בטטות אפויות בקינמון בצל וצימוקים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לבטטות אפויות בקינמון בצל וצימוקים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 בצל
- 100 גר' צימוקים שחורים
- 4-6 בטטות
- ½ ליטר מים
- 2 כפות אבקת תיבול צלי (קנור)
- 5 כפות סוכר חום
- ¾ כפית קינמון
- מלח
אופן ההכנה
יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את הבצל והצימוקים, מתבלים בסוכר, אבקת תיבול צלי, קינמון ומלח, ומבשלים על אש נמוכה כ - 10 דקות. במקביל, קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ, מסדרים את הבטטות בתבנית אפייה בצורת רעפים (כפי שהודגם בהדרכה), יוצקים את הרוטב על הבטטות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כשעה עד לריכוך והשחמה.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם